Posted

SPECIALNI ZDRAVKO: Priročnik za zdravo življenje »Živim zdravo. Te zanima, kako?«?

? Predstavljamo vam čisto svežo ? knjižico »Živim zdravo. Te zanima, kako?«?, ki smo jo pripravili v sodelovanju  z Ministrstvom za zdravje RS, Centrom Janeza Levca Ljubljana in Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana v okviru programa Specialni Zdravko.

S programom želimo izboljšati zdravje oseb s posebnimi potrebami, predvsem otrok in mladostnikov z motnjo v duševnem razvoju. Spodbujamo jih k redni telesni dejavnosti v naravi?‍♀️ in rednemu uživanju sadja in zelenjave ter uravnoteženih obrokov.??.

Brošura je namenjena predvsem osebam s posebnimi potrebami, zato je pisana v lažje razumljivi obliki. Polno je tudi slikovnega gradiva, ki pripomore k nazornemu prikazu vsebin.

V brošuri boste našli nasvete za zdrave obroke, usmeritve za telesno aktivnost, prostor pa smo namenili tudi igrivim vsebinam, da branje ne bo samo poučno, ampak tudi zabavno!?

Toplo vabljeni k branju in delitvi naše knjižice z vsemi, ki bi jih tovrstne vsebine lahko zanimale! ?

Več nasvetov za zdravo življenje najdete tudi na našem YouTube kanalu.

Projekt Specialni Zdravko sofinancira Ministrstvo za zdravje in je del izvajanja Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 – 2025 Dober tek, Slovenija. Namen nacionalnega programa je izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva, s ciljem zmanjšanja kroničnih nenalezljivih bolezni.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status