Posted

2. april – Svetovni dan zavedanja o avtizmu

2. aprila obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu. ?

Ob tej priložnosti je na Centru Janeza Levca Ljubljana nastal plakat Svet skozi moje oči s fotografijami naših učencev.

Avtizem je razvojna motnja, za katero so značilne težave s socialno komunikacijo in socialno interakcijo ter težave na področju fleksibilnosti mišljenja. Svetovni dan zavedanja o avtizmu spodbuja k boljšemu razumevanju avtizma v družbi, poziva voditelje in odločevalce, da vzpodbujajo šole, da odprejo svoja vrata otrokom, dijakom in študentom z avtizmom, poziva javne urade ter velika in majhna podjetja, da si vzamejo čas in se poučijo o avtizmu ter začnejo zaposlovati osebe z avtizmom.

V naših športnih, socialnih, prostočasnih in drugih aktivnosti, ki jih organiziramo na Društvu za kulturo inkluzije, se vsakodnevno srečujemo z osebami z motnjami avtističnega spektra. ? Veseli smo, da lahko z vključevanjem pripomoremo k bolj odprti in strpni družbi. ???

Vabimo vas tudi k ogledu posnetka z naše vadbe Specialni telovaj, ki je namenjena otrokom in mladostnikom z motnjo v duševnem razvoju in avtizmom.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status