Bodi športnik

Bodi športnik ‘Igraj se z mano’ je mednarodni športno-družabni dogodek. Beseda mednarodni pomeni, da se ga udeležijo ljudje iz različnih držav.

Organizirata ga Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije.

Poteka vsako leto konec septembra.

Na tem dogodku se družijo osebe s posebnimi potrebami in tudi osebe brez posebnih potreb. 🧑‍🤝‍🧑

Potekajo turnirji v različnih športih. Vsako leto imamo turnir v nogometu ⚽, košarki⛹️, odbojki 🏐 in balinanju.

Na našem tekmovanju ni pomembno, kdo zmaga. Pomembno je, da se vsi družimo, se gibamo in spoštujemo drug drugega.

Vsako leto podelimo prehodni pokal. 🏆 Prehodni pokal dobi zmagovalna ekipa, ki spoštuje “fair play”. Kaj je fair play? To je pravična igra, prijateljski odnos do tekmecev in spoštljivo prenašanje poraza.

Na dogodku Bodi športnik potekajo tudi različne športne delavnice – na primer judo, namizni tenis, poligoni, štafetne igre, delavnice z invalidskimi vozički in podobno. 👩‍🦽 🤸‍♀️

Na ta dogodek pridejo tudi gostje iz tujine. 🌍

Vsako leto je na dogodku Bodi športnik več kot 1000 aktivnih športnikov iz vrtcev, osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenim programom, zavodov, društev, srednjih šol in študentov. Na dogodek pridejo tudi športna društva iz Ljubljane. Pomagajo nam otroke navdušiti nad športom.

Letošnji mednarodni športno-družabni dogodek Bodi športnik bo potekal v petek, 22. septembra 2023, dan pred  slovenskim dnevom športa in Evropskim tednom športa

Odvijal se bo v Športnem centru Triglav (Jama za Plečnikovim stadionom, Bežigrad)

Vabljeni k prijavi – sprejemamo jih do 14. septembra oz. do zapolnitve mest. Vse prijavnice in dodatne informacije so na voljo na spletni strani PRIJAVNICE.

Sofinancerja programa sta Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport. Partnerji so Športna zveza Ljubljana, Zveza športnih društev Krim in Razgibajmo Ljubljano. 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status