Podpora družinam otrok s posebnimi potrebami v času koronakrize

Drage družine,
ponovno smo se vsi skupaj znašli v situaciji, ko se vse stvari odvijajo na daljavo, preko interneta in so naši stiki omejeni. Za nikogar ni prijetno, nekaterim je lažje, drugim težje. V Društvu smo mnenja, da lahko skupaj dosežemo marsikaj in tudi te čase prebrodimo veliko lažje, če držimo skupaj in si pomagamo kot le lahko. In praksa to tudi dokazuje. Spremembe se nenehno dogajajo, so del našega življenja in na te se lahko prilagodimo na bolj pozitiven način kot izgleda na prvi pogled. V okviru skrbi za zdravje in upoštevanja varnosti vam z odprtimi srci pomagamo pri storitvah, kjer potrebujete dodaten par rok. Tu smo za vas tudi, če potrebujete pogovor, nasvet ali karkoli drugega. Naša podpora vam je prostovoljna in brezplačna.

Lahko nam pišete na e-mail Društva: drustvo.zakulturoinkluzije@gmail.com ali pa kar v zasebno sporočilo na naši Facebook strani.

Včasih pa je stiska večja od nas samih. Kakorkoli se počutite in karkoli čutite je v redu, vsa čustvena stanja so dopuščujoča in pravilna. Lahko pa nas prerastejo in takrat je pomembno, da čustva na primeren način izrazimo. Vsak posameznik na drugačen način regulira svoja čustva, bodisi s sprehodom, pisanjem, risanjem, plesom, kuhanjem. Nekaterim je pogovor z drugo osebo tisti, ki mu olajša napetost, stisko ali pa je ključ le prisotnost poslušalca. Spodaj vam prilagamo nekaj kontaktnih številk, kjer lahko najdete pomoč za vašo stisko. Včasih potrebujemo pomoč drugega, kar nam je mogoče težko priznati, pa s tem ni nič narobe. Skupaj zmoremo več, skupaj nam je lažje.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status